School2Work

WS Kwetsbare Groepen

Kwetsbare groepen

Kwetsbare groepen, om welke leerlingen gaat het dan? En hoe kunnen we deze jongeren het beste begeleiden door hun onderwijscarrière en op weg naar een plek op de arbeidsmarkt? Met behulp van gegevens uit onderzoek (van ecbo en Forum) én concrete, onorthodoxe voorbeelden uit de Amsterdamse Entree-onderwijspraktijk, gaan we samen met de deelnemers van de workshop in gesprek over wat nu echt werkt.

Workshop-leiding

José Hermanussen
José Hermanussen studeerde pedagogiek/onderwijskunde en is sinds 2004 werkzaam als onderzoeker bij ecbo en haar voorlopers. In de achterliggende periode deed ze veel onderzoek op het vlak van organisatievraagstukken (teams, HRM, kwaliteitszorg). Daarnaast specialiseerde zij zich in het leren en opleiden aan de onderkant van het mbo ( entree, mbo 2) en in passend onderwijs.

Lisette Massink
Lisette Massink werkt op het snijvlak van ontwikkeling, implementatie en evaluatie van projecten rondom kwetsbare groepen. Haar uitgangspunt is mogelijkheden en contexten te verbeteren door vraag en aanbod samen te laten komen en door individuen van de benodigde vaardigheden te voorzien.

Fons Zoon
Fons Zoon is projectleider Onderwijs en Arbeid bij De Amsterdamse plus, ROC TOP.